Del på Facebook

Ry by Night


Ry by Night
Butikkerne har åbent til kl. 22.00 med masser af gode tilbud.
Se programmet her.

FOTOKONKURRENCE - "ALL YOU NEED IS LOVE"
Nu kan du uploade fotos på Ry Citys Facebook side til konkurrencen! Vi har udvidet deadline til tirsdag 2. september, så du kan få skønne motiver med fra Ry by Night.
Dejlige ting ved Ry by, området eller kærlighed på din vej? Lad kreativiteten sprudle.
Vinderen af gavekortet på 500 kr. offentliggøres på Ry Citys Facebook side.

VERDENSSTJERNER I SPOR 3 - BYENS HUS.  
To af flamencokulturens verdensstjerner og allerstørste personligheder, flamencodanseren Jose Suarez ' El Torombo', og flamencoguitaristen Eugenio Iglesias er i Danmark for bl.a. at optræde under Aarhus Festuge. De bor i den forbindelse i Ry, og det bliver sensationelt benyttet til at skabe endnu mere liv i byens nye hus - SPOR 3 - på posthusgrunden ved Ry station.  

For at markere mulighederne i SPOR 3 - Byens ’nye’ hus i Ry, arrangerer Flamencoteatret i samarbejde med SPOR 3, Ry Cityforening, Ry Borgerforening, Ry Højskole og Kultursamvirket i Sanderborg Kommune to flamencokoncerter under Ry by Night fredag den 29. august. Desuden er der planlagt flamenco-workshops i huset den 28. - 29. august og mandag den 1. september. Desuden er der planlagt en stor flamencokoncert på Ry Højskole onsdag den 3. september hvor også klasisske musikere, bl.a. operasanger og mezzosopran Andrea Pellegrini, deltager.

Det vil være første gang SPOR 3- Byens Hus- benyttes på denne måde. 

Arrangementet i SPOR 3 – Byens Hus - er lagt i forbindelse med Ry by Night, for at sikre så stor opmærksomhed og deltagelse som muligt. Begge dage er huset indrettet som en autentisk spansk flamenco-peña, en spansk flamencoklub, hvor flamencoen og den levende spanske stemning kan opleves på nærmeste og mest intime hånd. 

Selv i Spanien er det usædvanligt at opleve så store navne på så tæt hold, og i SPOR 3 Byens hus i Ry optræder de med flere af Nordens mest anerkendte flamenconavne, sanger Thierry Boisdon, sanger Pepita Rohde, perkussionist Stephan Jarl og danser Kirstine Hastrup.  

Den 29. august afholdes to mini koncerter i SPOR 3 – Byens Hus, en kl. 20.00 og en kl. 21.30. Begge koncerter er af ca. 35 minutters varighed. Rundt om koncerterne skabes et spontant flamencomiljø, hvor lokale flamencodansere og musikere kan være med - og dem er der efterhånden en del af, da Ry gennem de sidste år har udviklet sig til Jyllands 'flamenco-hovedstad', på grund af Flamencoteatret der har base i byen. 

Koncerten vil kunne ses og høres udenfor og være med til at skabe en unik stemning i byen, mens der er masser af folk i gaderne, så den kommer ikke kun det betalende publikum til gode. 

Som optakt til koncerterne fredag aften afholdes workshops i SPOR 3- Byens Hus, torsdag, fredag og mandag eftermiddag. Også for at præsentere husets alsidige muligheder. Workshoppen afholdes af Eugenio Iglesias og ’El Torombo’ med Kirstine Hastrup som oversætter hvor det er nødvendigt. Workshoppen har også til hensigt at skabe en særlig kontakt mellem kunstnerne og Ry. Den første workshop er for begyndere der via to af verdens bedste flamencokunstnere kan opleve kulturen på egen krop. ’El Torombo’ er en meget anerkendt underviser, og selvom han er en verdensstjerne inden for sit felt, kan han sagtens  rumme begyndere – de får sig en oplevelse de aldrig glemmer!

Onsdag den 3. september afholdes en offentlig koncert på Ry Højskole. Denne koncert er en hyldest til flamencoens nye status som verdenskulturarv. Til koncerten på Ry Højskole deltager mezzosopran Andrea Pellegrini, klassisk guitarist Thea Vesti Pedersen med resten af holdet, i en unik koncert der vil markere flamencokulturens kerneværdier som meget mere end begrænset som en regional musiktradition. Flamencokulturen rummer en enestående evne til at fusionere og lade sig inspirere af andre genrer. Denne aften kan den autentiske flamencokultur opleves i et unikt møde med operaen, den klassiske musik og den danske kultur.

FAKTA: 
Torsdag den 28. august:    Danseworkshop 17.30 til 19.00 i SPOR 3- Byens Hus – for begyndere. Alle kan deltage. Pris for workshop: kr. 150.- Tilmelding til Kirstine Hastrup på kirstine@flamencoteatret.dk  

Fredag den 29. august:    SPOR 3 omdannes til en spansk flamencoklub.   CompasWorkshop i SPOR 3 kl. 17.30 til 19.00 – Byens Hus-  for let-øvede flamencofolk (dansere, guitarister og sangere). Pris for workshop: kr. 150.- Tilmelding til Kirstine Hastrup på kirstine@flamencoteatret.dk  

Koncert kl. 20.00 og kl. 21.30. Varighed ca. 35 minutter. Pris for koncert kr. 50.- Billetter købes hos LUNA Sølv og Guld eller i døren hvis der ikke er udsolgt.

Mandag den 1. september:   DanseWorkshop i SPOR 3 18.30 til 21.30 – Byens Hus- for let-øvede og øvede dansere. Pris for workshop: 150.- Tilmelding og spørgsmål til Kirstine Hastrup påmailto:påkirstine@flamencoteatret.dk

For yderligere information kontakt da venligst Lone Nielsen tlf 86890090 eller Thorbjørn 27283131